Hill’s Pet Nutrition Logo

ÎNGRIJIREA
UNUI CÂINE SAU
A UNEI PISICI

Îngrijirea unui animal de companie este o modalitate excelentă de a schimba viața unui animal și, în același timp, de a vedea cum vi se potrivește rolul de a fi „părinte de animal de companie”.

Consultați sfaturile noastre de mai jos pentru a vă pregăti pentru experiența de îngrijire a unui animal de companie.

De ce veți avea nevoie pentru a îngriji un animal de companie

 • Răbdare și timp

  Preconizați să alocați timp pentru animalul dvs. de companie în fiecare zi pentru hrănire, plimbări și socializare. De asemenea, ar trebui să vă pregătiți să dedicați mai mult timp dacă are nevoie de asistență comportamentală suplimentară sau de îngrijire medicală.

 • Un mediu în siguranță

  Cățeii și pisoii se vor juca și vor roade aproape orice. Asigurați-vă că vă pregătiți în mod corespunzător casa – și pe membrii familiei – înainte de a sosi noul dvs. prieten curios.

 • O cușcă de transport

  Acest echipament este foarte util la transportul pisicilor la medicul veterinar sau la evenimente de adopție.

 • Hrană de înaltă calitate

  Este esențial pentru bunăstarea animalului dvs. de companie să alegeți o hrană umedă sau uscată de înaltă calitate, care să fie adecvată atât pentru stadiul de viață al animalului dvs., cât și pentru orice problemă de sănătate cu care s-ar putea confrunta.

 • Pungi pentru fecale sau litieră

  Indiferent dacă vă plimbați câinele sau faceți curățenie după pisică, veți dori toate echipamentele necesare pentru a păstra spațiul curat.

 • Jucării

  Una dintre responsabilitățile distractive ale ocupației de părinte-îngrijitor de animal de companie este de a ajuta animalul de companie să socializeze. Pentru pisici, asigurați-vă că le oferiți ceva de zgâriat.

La ce să vă așteptați când luați în îngrijire un animal de companie

Veți fi obligat să completați documente și, probabil, să urmați o instruire și vi se va verifica istoricul. Printre întrebările caracteristice pe care le poate adresa personalul unui adăpost se numără:

1

Aveți alte animale de companie?

Acestea vor trebui să aibă vaccinările la zi și temperamentul potrivit pentru a primi un alt animal de companie în casă.

2

Aveți spațiu pentru ca pisica luată în îngrijire să fie separată?

Este important să aveți o cameră protejată de animale de companie în care să poată fi izolate noile animale de companie luate în îngrijire. Uneori este posibil ca un animal de companie să nu aibă încă toate vaccinările sau pur și simplu să aibă nevoie doar de un loc pentru a fi singur.

3

Aveți timp și flexibilitate pentru a îngriji un animal de companie?

Un motiv parțial pentru care un animal de companie vine în locuința dvs. este de a socializa, deci va trebui să fiți acasă frecvent pentru a interacționa cu el.

Întrebări de adresat personalului de la adăpost

Simțiți-vă în largul dvs. să adresați orice întrebări pe care le-ați avea cu privire la îngrijirea animalelor în timpul procesului de aprobare. Printre întrebările pe care este posibil să doriți să le adresați se numără:

 • Adăpostul asigură hrană și așternut pentru animal și acoperă costul îngrijirilor medicale?
 • Animalul de companie este vaccinat și deparazitat complet?
 • Animalul de companie are un istoric de probleme comportamentale, inclusiv agresivitate?
 • Se poate returna un animal luat în îngrijire dacă nu se înțelege cu animalele din gospodăria dvs.?
 • Veți avea opțiunea să alegeți animalele pe care doriți să le adăpostiți?
 • Există o opțiune de a adopta animalul luat în îngrijire dacă decideți că doriți să-l păstrați?

Răspunsurile la aceste întrebări vor varia probabil în funcție de adăpost. Indiferent care este răspunsul, este important să vă asigurați că vă simțiți în largul dvs. cu practicile și regulile adăpostului înainte de a merge mai departe.

Majoritatea adăposturilor vor oferi asistență

Nu sunteți sigur cu privire la costurile îngrijirii animalului? Multe organizații vor plăti pentru îngrijirea veterinară, în timp ce altele furnizează provizii, precum hrană și așternuturi. Sunați la adăpostul local din timp pentru a întreba despre politicile specifice.

Găsiți un adăpost lângă dumneavoastră

*Date Hill's.